All Areas Blog

Atb-cross Merksplas 1/09/2013

All-Areas-bikers bij atb-cross Merksplas All-Areas-bikers bij atb-cross Merksplas

 

Vandaag was het dan zover atb-cross in Merksplas. De laatste weken werd er hard voor getraind door sommigen en met een 10de plaats in de tijdrit was dit niet voor niets. We hadden een beetje pech toen Steven S. viel en de achterliggers even ophield. Hij en Steve Ds. zouden de rest niet meer terug zien. Wel was er nog de terugkeer bij Peter ( die zeer snel op weg was) van Pieter en Wim. En dus werd er afgeklokt na 8 min 56 sec.

Deze Plaats zouden we ook behouden na de soloritten. Waarin in de eerste reeks Pieter heel snel starte en onmiddelijk de koppositie wist te bemachtigen. Steven S. en Steven Ds. moesten achtervolgen omdat zij in de tweede box moesten starten. Steven S. was al snel aan het inhalen begonnen zodat hij na 2 ronden Pieter, die al wat terug was geslagen door sterkere tegenstand, in het vizier begon te krijgen. Hij zou hem evenwel niet kunnen vatten omdat Pieter zijn tweede adem wat snel vond en Steven S. na een snel begin wat op zijn adem moest komen. Hij blokte daarom de tegenstand wat af zodat Pieter de vrije baan had naar een knappe 7de plaats en Steven S wist nog 10de te worden. In de achtergrond reed Steven Ds. zijn eigen wedstrijd en werd wat terug geslagen door een vies maneuver van een opdringerige tegenstander, voet aan de grond ketting er terug op en vlammen naar een 43ste plaats.

 

Bij de a+b renners stonden dan nog Wim en Peter aan de start en zij gaven het beste van zichzelf al zat de overwinning er nooit in omdat de tegenstand ( bestaande uit een paar ex-prof veldrijders) te sterk was. Wim starte dan ook nog uit de 2de box en begon een knappe achtervolging. Een ronde voor het einde haalde hij dan ook Peter in en werd knap 25ste en Peter behaalde kort daarna de 27ste plek.

Toch een prachtige prestatie mannen.

Ook een chapeau voor de mannen van de tenierkens die van deze editie iets speciaals hebben gemaakt en veel werk hebben verricht om het parcours aan te leggen. Hopelijk wordt er nog wat over gereden en kan het volgend jaar opnieuw dienst doen.

Getekend: de fotograaf van dienst.

 

Lees 1332 keer Laatst aangepast op dinsdag, 03 september 2013 23:48

Media

Atb-cross Merksplas

Afbeelding galerij

Meer in deze categorie: « Groepsfoto's Lakeland 200 »
Log in om reacties te plaatsen
 
 

Onze sponsors

contact

Email ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bevindt zich hier: Home All areas Blog All areas Blog Atb-cross Merksplas 1/09/2013