All Areas Blog

Med Xtrem 2015

Op 17, 18 en 19 april reden Peter en ik de MedXtrem in Spanje. Dit is een driedaagse etappekoers van 330km en  ruim 9000hm een tachtigtal kilometer ten noorden van Valencia.

Dag 1: Castellon – Morella: 144km – 4100hm

Daags voordien hadden we onze inschrijving in orde gebracht en onze fietsen klaar gemaakt voor de strijd. Dus om 06:00 stonden we aan de start, samen met een kleine 200 andere deelnemers. De tegenstand was overigens van een behoorlijk niveau. Niet alleen enkele bekende gezichten van de Ironbike maar ook de Vosselaarse Bokkerijders hadden een delegatie gestuurd! En ook veteraan-van-vele-oorlogen Herman Q. waagde zich aan dit avontuur.

Onder luid gejoel vertrokken we om 06:00 de duisternis in. Het was immers nog donker en het was aangewezen om wat verlichting bij te hebben.

 De eerste 50 km waren niet te moeilijk en verliepen voorspoedig. Daarna begon het betere klim- en daalwerk: van 300m stegen we naar 1250m met ondertussen enkele technische afdalingen. Peter trainde vandaag niet alleen de beenspieren. Dankzij 3 platte banden kreeg ook zijn rechtse arm een deftige workout!

Na een tiental uurtjes fietsen bereikten we Morella. Bij aankomst was er eten en drinken (water, recupdrank, bier,…) à volonté voorzien. Indien gewenst kon er zelfs een gratis massage worden gekregen.

Dag 2: Morella – Morella: 54km – 1800hm

Deze etappe werd als ‘tricky’ en ‘very beautiful’ omschreven. Veel meer konden we niet opmaken van de voornamelijk Spaanse briefing.

Qua organisatie was voor de rest alles dik in orde: ontbijt, eten bij aankomst en avondeten  waren goed en en vooral ook genoeg.  Op de bevoorradingen was er keus genoeg en was er een mechanieker om ’s Avonds kon de fiets binnen gebracht worden om volledig te worden nagekeken.  Slapen in de sporthal kon op matrassen die van tevoren waren opgeblazen. Douches waren proper, wc-papier was er genoeg.

Deze etappe was inderdaad de mooiste van de drie. De start was hectisch: via lange trappen met korte bochten werden we terug het dal ingestuurd. Bidons (en een enkele biker) vlogen in het rond! Gelukkig bleven alle Kempenzonen overeind.

Daarna volgden veel singletracks in een mooie omgeving, rotsafdalingen waarbij de krampen in de armen schoten, knoersteile klimmen, rivieren doorsteken, een beetje wandelen enz.

 

Dag 3: Morella – Benicassim: 133km – 3200hm

Ook vandaag werden we al vroeg op pad gestuurd. Om half zeven reden we onder begeleiding Morella uit en in groep werd de eerste asfaltklim bedwongen.

De eerste 50 kilometer waren amusant met mooie klimmetjes en afdalingen die de opperste concentratie vroegen. De volgende 70km waren voornamelijk brede, vals platte grindpaden. Niet geweldig opwindend dus. Gelukkig maakte de laatste klim (500hm op 6km!) en afdaling veel goed. De politiebegeleiding-met-sirenes bij aankomst op de zeedijk gaf ons dan weer het gevoel belangrijk te zijn.

Na aankomst verbroederden de belgen onder het genot van cerveza’s en pizza’s op het strand, in een stralend zonneke: de goesting om terug naar België te vertrekken was niet heel groot…

Een filmke: KLIK

website organisatie: Hier klikken

 

Uitslag:

1/ Milton Ramos:  17u 30min

45/ Wim Verheyen: 22u 30min

53/ Ada Xinxo:  23u 05min (1e vrouw)

55/ Sam Broeckx:  23u 12min

58/ Wim Van Aelst: 23u 29min

72/ Peter Van Ackerbroeck: 24u 36min

134/ Herman Quirijnen: 30u 32min

 

 

 

Lees 525 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 april 2015 19:05
Log in om reacties te plaatsen
 
 

Onze sponsors

contact

Email ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bevindt zich hier: Home All areas Blog All areas Blog Med Xtrem 2015