All Areas Bikers

Item gefilterd op datum: juni 2014
dinsdag, 10 juni 2014 21:47

24h vtt Les Crapauds - Metz

Na de moddereditie van vorig jaar, en het net gemiste podium, kon het niet anders dan dat er revanche genomen moest worden!

Onder een zwoele hitte werd de wedstrijd op gang geschoten. Verpakt in een katonnen doos/rubik kubus naar de fiets lopen en vlammen maar om de files in de eerste ronde te ontlopen. Dat lukte aardig maar het zette wel de zweetproductie op volle kracht. Ook de bovenkant van de doos die constant op m'n adamsappel ramde was geen pretje. Volgende keer toch op voorhand eens testen.

Na meer dan een uur in die doos was ik content dat ik ze kon uitdoen. De temperatuur was inmiddels nog wat opgelopen en had last om te eten en te drinken. Pas toen het 's avonds begon af te koelen kwam ik wat in mijn ritme. En kon ik zelfs een beetje genieten van het parcours: technische afdalingen, passerelles, enkele drops en tussendoor wat klimmen. Daar kan menig tt in de Kempen een puntje aan zuigen! En ook de sfeer naast het parcours is top natuurlijk. Bbq's, door een feesttent rijden, door een 'discotheek' (incl. jacuzzi), kinders die u met plezier een douche geven, bier en andere geestverruimend onkruid, ...

Elias verliep het ondertussen iets minder goed. Hij was goed gestart maar al in de tweede ronde reed een onverlaat in 'zijn koffer'. Gevolg: pad afgebroken en juist gene andere bij. Voortgereden met de fiets van een lieftallige dame. Weliswaar ene die 2 maten te klein was en daar gaat 'm dan enkele ronden verder mee over kop. Gewond aan de knie staakt hij wijselijk de strijd. Jammer, want normalerwijze hadden plaats 1 en 2 naar de Kempen moeten gaan.

Tegen de ochtend bleek ik dan aan de leiding te liggen. Vanaf dat moment was het kwestie van recht te blijven en geen stukken te rijden. En terwijl de temperatuur weer vlotjes richting 35° ging kon ik m'n voorsprong houden: de beker en het 'Crapauds-pinnetje' zijn binnen.

Dikke merci Mil en Gwen voor de assistentie! Jullie hebben jullie amusatie zeker gehad!!

Volgend jaar dan echt een ploeg van de AAB-ers aan de start?

Gepubliceerd in All areas Blog
zaterdag, 07 juni 2014 08:49

TBNZ

Op 29 april ging de Trans België van noord naar zuid van start. 380km hard labeur door de Belgische bossen richting zuidelijkste punt van België.

Onze club werd vertegenwoordigd door bij de duo's Steven Sp samen met Peter V.A. en Wim V. bij de solo's. Peter eindigde als eerste en Wim werd tweede maar als eerste solorijder.

Straffe prestatie mannen

Gepubliceerd in All areas Blog
 
 

Onze sponsors

contact

Email ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bevindt zich hier: Home All areas Blog Videos Wim Item gefilterd op datum: juni 2014