Item gefilterd op datum: juli 2014
woensdag, 23 juli 2014 01:49

L'Ardenne Coticule

Afgelopen zondag in Lierneux een kronootje meegepikt. Kleine, gezellige organisatie, poeierdroog parcours en een heerlijk aangebrandde worst achteraf: Top!

De cijfers: 85km-1800hm-4u42min-13e vd 43

Gepubliceerd in All areas Blog
woensdag, 02 juli 2014 22:13

Alta Via Stage Race

De Alta Via is een wandelpad langs de Ligurische kust van Italië, een streek die vooral bekend is van Milaan-San Remo. Het vertrekt in La Spezia en komt aan in Airole. De plaatselijke VVV heeft deze meerdaagse opgericht om de streek te promoten als sportgebied. Met als resultaat een mooie, niet al te zware maar toch pittige achtdaagse. Ook de omkadering was prima: slapen in tentjes van de organisatie, meestal lekker eten, warme douches, goede briefings,...

Een 50-tal deelnemers, waaronder 6 belgen, stonden op 14 juni aan de start in La Spezia. Een erg gevarieerd deelnemersveld overigens: Italianen, Fransen, Zwitsers, Duitsers, Spaanjaarden, Luxemburgers en een verdwaalde Ier met uitéénlopende ambities. Sommigen als echte toeristen, anderen met podiumambities: van alles wat dus.

Dag 1: 57 km – 1702 hm

Een opwarmertje met enkele mooie stukken. Voorlopig allemaal nog te fietsen ondanks enkele technische stukken. De gashendel werd al serieus open gedraaid en uiteindelijk kwam ik als 8ste over de meet. De rest van de week zou ik overigens steeds rond de 8ste plaats eindigen.

Dag 2: 89 km – 2782 hm

Al wat steviger, de eerste en de laatste 10 km zijn vlot bollend op asfalt. Daartussen een mooi parcours met een klim naar Monte Aiona (1700m). De mooie uitzichten werden wat verstoord door de regen die we bijna de hele dag hadden. Ook de afdalingen lagen er daarom gevaarlijk glad bij. Gelukkiglijk heelhuids aan kunnen komen.

Dag 3: 88km – 3481 hm

De koninginne-etappe. Ondanks de vele hoogtemeters waren de klimmen niet erg lang (max 300m aan één stuk) wat betekent dat ze wel erg steil waren. En steil wil in Italië zeggen: portage. Gelukkig had ik in het voorjaar enkele ritten gedaan waarbij wat gewandeld moest worden en dus was ik er wat op getraind.

Dag 4 66 km – 2170 hm

Mooie rit. Via singletracks, wat asfalt en af en toe portage beklommen we Monte Beigua (1300m) om daarna via een downhill afdaling tot bij de start van ‘F5’ te komen. Dit bleek een enduro-afdaling te zijn. De jumps en drops heb ik wijselijk ontweken maar voor de rest: schitterend. Een filmke van deze rit kan je hier zien: klikkerdeklik!

De afdaling ging helemaal tot aan de zee waar we dan een plonske konden doen.

Na aankomst in Varraze hebben we een bar opgezocht en de Belgen zien winnen tegen Algerije. Santé!

Dag 5: 84km – 2925hm

Een eerder saai ritje: veel brede schotterwegen, een enkel singletrakske en geen portage. Lange tijd 3e gereden maar op de laatste klim toch nog twee moeten laten rijden. Jammer. Wel de beste uitslag van de week en veel tijd genomen op de dichtste concurrenten.

Dag 6: 55km – 2634hm

Veel hoogtemeters voor weinig kilometers. Weerom veel potage dus. De mooie natuur en vergezichten zorgden voor de rest.

Dag 7: 57km – 2247 hm

10 meter na de start lag de ketting al op het kleinste verzet. En het zou de eerste 20km blijven stijgen om het hoogste punt (2150hm) van de AVSR te bereiken. Mooie vergezichten, schitterende omgeving.

Na de finish was er nog 14 km te rijden naar de camping. Daarin kon je meedoen aan een getimede downhill waarvan de winnaar een doos koekskes kreeg. Ondanks ik me had voorgenomen rustig te rijden liet ik me weer meeslepen en knalde naar beneden. 2x ketting er af en ene koprol later was ik toch nog de rapste…. van de Belgen. Goed genoeg.

Dag 8: 38km – 1458hm

Eén lange klim naar 1400m en een technische afdaling naar Airole. De start gebeurde in omgekeerde volgorde volgens het klassement met telkens 1 minuut er tussen. Dus iedereen kwam ongeveer gelijktijdig aan aan de wijngaard waar de finish lag. Een uitgebreid buffet later kwam iedereen samen dan in Airole aan voor de afsluitende festiviteiten.

Nog ne merci aan Joris W. voor het gezelschap!

Gepubliceerd in All areas Blog

Onze sponsors

contact

Email ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bevindt zich hier: Home Item gefilterd op datum: juli 2014